Твоята коса
от "А" до "Я"

# Твоята коса <br> от "А" до "Я" {a pink}

Цялостна диагностика на характеристиките на косата Цялостна диагностика на характеристиките на косата

Ние можем да постигнем това, което желаеш, но за всяка промяна най-важни са стъпките. Затова препоръчваме, преди да запишеш час за твоето ново “АЗ”, да ни посетиш за диагностика.

Тази среща е важна за нас, за да разберем повече за историята на косата ти, да видим нейната здравина, гъстота и структура. Благодарение на диагностиката ще определим твоята формула за прекрасен нов цвят, здрава и бляскава коса.

Естествения пигмент на косата, цветът на очите и тенът ти са все фактори, които взимаме под внимание при постигането на най-очарователните крайни резултати. Така създаваме цвят само за теб и твоята същност.

При бели коси определяме процента им и колко са пораснали корените.

При наличието на предишна боя или при порьозни коси прибягваме до отделни формули за корените, дължините и краищата.

Предварителен тест върху кичур Предварителен тест върху кичур

При изсветляване или по-драстични промени от тъмен към светъл цвят може да се наложи да направим предварителен тест върху кичур, за да определим колко е възможно да се изсветли косата и как реагира тя на различните продукти.

Внимание при порьозна коса

Порьозната коса приема студените и отхвърля топлите оттенъци, за разлика от здравата, която приема топлите и отхвърля студените оттенъци. Тя е стресирана, прекалено третирана и увредена, затова абсорбира и губи цвят изключително бързо.

Решението в такива случаи е репигментиране (запълване на косъма). Това е метод на повторно набавяне на пигментите за по-траен резултат. Всяка химическа процедура, както и факторите на околната среда, могат да отнемат на косата нейния правилен пигментен баланс. Понякога е препоръчително даже да се работи по възстановяване на косъма и чак тогава по цвета.

COCO речник

Текстура определя вида на косъма, дали той е къдрав, прав, чуплив, а натурата определя дебелината на косъма – фин, нормален или плътен.

Порьозност, или способността на косата да задържа и абсорбира влага. Обикновено косата е по-порьозна по дължините и в краищата. Порьозната коса се изсветлява по-лесно, приема и губи цвят по-бързо. Тя приема студените оттенъци и отхвърля топлите.

Правила при формулиране на цвета Правила при безопасно формулиране на цвета

Ако желаеш да изсветлиш вече боядисана коса, имай предвид, че изкуственият цвят няма да повдигне друг изкуствен цвят, тоест - боя не изсветлява боя. При боядисването важен е и процентът оксидант. Колкото по-висок е той, толкова по-прозрачен цвят ще се получи. И обратното – ниският оксидант прави цвета по-плътен.

При избор на цвят от каталог, когато натуралното базово ниво попада между две различни нива от каталога и косата ще се изсветлява, винаги за натурално се приема по-тъмното ниво. Не на последно място по важност са и гъстотата, текстурата, порьозността, еластичността и упоритостта на косата. Те също имат отношение към процеса на боядисване.

COCO речник

Упоритост, или степента на трудност на проникване през кутикула.

Гъстота, или количеството косми на кв.см от скалпа.

Еластичност, или способността на косата да се разтяга и да се върне към началното си състояние. Ако се скъса или не се върне към естествената си форма по време на нашата предварителна диагностика, то тя не е в подходящо за боядисване състояние.

Премахване на
нежелани отенъци при изсветляване

Изкуственият цвят не може да изсветли изкуствен цвят. Затова, ако косата ти е вече боядисвана и искаш да я изсветлиш, е необходимо да се премахнат нежелани отенъци.

Процедурата се нарича обезцветяване и поради химическия състав и композиция на някои бои, успешното или пълното премахване на стария цвят не може да бъде гарантирано. Ето защо винаги правим предварителен тест върху кичур, за да определим колко е възможно да се изсветли косата и какво би ни позволила като техника.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече