Формули на

красивия цвят

Красивият цвят изисква перфектната комбинация от опит, креативност и съставки, които са нежни и щадящи към косата.

Нашата система за изсветляване

За да разбереш формулирането, трябва да знаеш, че много различни фактори повлияват способността на боята да повдига нивото на изсветляване. Нашите колористи се съобразяват с всички тях, за да предскажат крайния резултат.

COCO лаборатория

COCO лаборатория

Фактор номер едно при изсветляването е нивото на амоняк, което варира при различните нива на цветове, оттенъци и типове бои. Тук правилото е: тъмни цветове = по-малко амоняк = по-малка способност за повдигане.

От значение е и наситеността с пигменти, касаеща тъмнотата/светлотата на цвета. Например в по-тъмните цветове има повече наситеност на пигмента.

Третият фактор е енергията, необходима за оксидиращия процес - водородният прекис. Мисли за прекиса като за горивото на оксидацията. По-голям Vol. на оксиданта означава по-голяма способност за повдигане и по-малко наслагване на цвят.

COCO техники

Покритие на бели коси

Стъпка 1: Определяме естествената натурална база и процента на бели коси. Проучваме прорастналите корени в различните части на главата – предната линия, контурната част около ушите и вътрешната и външната част на тила, където косата е най-скрита и съхранена и обикновено е с по-тъмен пигмент.

Стъпка 2: Определяме желания от вас цвят, доминиращия отенък и допълващия нюанс.

Стъпка 3: Избираме правилната сила оксидант 6% (20Vol.), 9% (30 Vol.) или 12%(40 Vol.), в зависимост от дебелината на косите, процента бели коси и желания краен цвят за максималното им покритие.

Стъпка 4: Проверяваме гъстотата на косата и дължината на корените, за да определим необходимото количество боя, за максимално покритие на бели коси.

Стъпка 5: Изчисляваме времето за действие на боята за оптимално добър резултат. Когато имате по-голям процент бели коси препоръчваме да останете до 45 минути с боята в корена.

Стъпка 6: В участъците, където побеляването е доста по-висок процент, използваме различна, съобразена формула, за да постигнем равен краен резултат.

Coco's

BEST FRIENDS

Иновативнибои

Работим с ново поколение бои, за всяка от които изчисляваме прецизно формула за смесване и нанасяне.

КРЕМ БОЯ 1 част крем боя се смесва с 1.5 части оксидант и 1/2 ампула с масло от алеса, като изключенията са при силно изсветляващата серия, където смесваме 1:2 или дори 1:3 оксидант от 12% (40 Vol.).

БЕЗАМОНЯЧНА БОЯ Формулата при тонизиращата крем боя без амоняк е по-лесна. С нея постигаме до 60% покритие на белите коси и освежаване на косата, за да се радваш на прозрачни нюанси, придаващи дълбок, многоизмерен блясък.

Гел за боядисванетон в тон

Обогатени с растителен кератин, хидратиращо масло от памук и патентован фитокомплекс, те защитават скалпа и косата, имат успокояващо действие и придават многоизмерен диамантен блясък. Използваме ги за изсветлени кичури/пластове и за естествено изглеждащи акценти. Точната формула и копринената текстура добавят ослепителни меки нюанси на русите коси.

Дизайнерскицветове

Постигаме ги с коректори, които са естествени растителни пигменти, подсилващи или коригиращи нежелани нюанси. Могат да се използват самостоятелно с оксидант като "дизайнерски цветове" на предварително обезцветена коса.

Максималното добавено количество коректор не бива да надминава 25% от цялата формула. За наситени и точни резултати, косата трябва да е предварително обезцветена до жълто. Тоналните резултати и дълготрайността на цвета зависят от порьозността на косата.

Тази техника е предназначена само за дизайнерски, фешън цветове и визии.

Изрусяване с една процедура

Силно изсветляваща серия

За максимално повдигане с 4 нива над 6-о ниво на естествена коса, само с един химически процес. Не е предназначена за покриване на бели коси.

Формулата включва смесване с оксидант 12% (40 Vol.) в отношение 1:2 до 1:3, в зависимост от желания интензитет, като при по-финни коси се работи с по-нисък оксидант, за да се получат 4 тона изсветляване.

Жива ампула с масло от алеса

Добавя се в сместа с боята непосредствено преди нанасянето върху косата. Молекулите на маслото се разтварят в боята и изглаждат структурата на увредените коси. Това позволява да се запазят здрави и да се получи равномерен, наситен и траен цвят с многоизмерен диамантен блясък по цялата им дължина.

Висш пилотаж в изсветляването

Виолетов коректор

Използва се за допълнително неутрализиране на жълтото. Коректорът се смесва с боята.

COCO техники

Обезцветяване

Стъпка 1: Анализираме натуралното ниво, състоянието, порьозността на косата и определяме колко нива на изсветляване са необходими, за да достигнем до желания краен резултат. Съобразяваме силата на оксиданта с тези характеристики и желания краен резултат.

Стъпка 2: Преценяваме колко гъста ще е приготвената смес и какъв оксидант ще използваме спрямо желаното ниво, упоритостта на косата и бързината на нанасяне.

Стъпка 3: Съобразяваме нанасянето за постигане на равномерен резултат, съобразявайки се със състоянието на корените и дължините.

Стъпка 4: Калкулиране на времето за престояване и необходимостта от нанасяне на нова смес. Неутрализиране на получения фон.

COCO лаборатория

COCO лаборатория

Обезцветители

Обезцветяващата обезпрашена пудра ще те спаси от паразитните жълто-медни нюанси при обезцветяване. Бързодействащият обезцветяващ крем е комбинация от пудра и крем, обогатена с масла за защита на скалпа. Изсветлява до 7 тона обезцветена коса.

COCO лаборатория

COCO лаборатория

Изкуството на тонирането

Как да неутрализирамецветния тон на предварително обезцветена или изсветлена коса? Избираме сиво - за ефект сребристо русо и за неутрализиране на оранжево, перлено - за ефект перлено русо и за неутрализиране на жълто, златно - за ефект бежово/перлено русо и за подсилване на златистото.

Определяме какъв е оставащият пигмент и избираме тонална база, с която да се насити или да неутрализира оставащият пигмент. Например, ако избилият пигмент е жълто-оранжев, се смесват равни части сив и перлен тонер.

Тониращи коктейли

Тониращите коктейли са част от нашата грижа за косата и цвета. Те не съдържат изсветляващи компоненти и оксиданти, нямат парабени и силикон и оказват много меко въздействие върху косата. Добавяме ги към всяка процедура за цвят и действат като терапия по време на боядисване.

COCO техники

Дълготрайно червени коси

Използваме шифтинг, когато боядисваме за пръв път в червено. Тази техника е с нисък % оксидант, за да избегне ефекта „пламтящи” корени.

Обезцветяваме естествената коса до ниво 7 (тъмно русо) за най-светлите червени. Основният пигмент на ниво 7 е оранжево, а най-дълготрайните червени цветове са онези, които използват собствения натурален оставащ пигмент на косата.

Червеното лесно губи своя интензитет и това налага по-честото освежаване на цвета.

Може да се наложи употреба на по-висок процент оксидант при повдигането на нивото. Това дава по-голяма сила на повдигане и по-малка на наслагването на цвета, за да избегнем бързо избледняване.

Запази час
Пон. - Пет.
10:00 - 21:00 ч.
Събота
10:00 - 19:00 ч.
Неделя
11:00 - 19:00 ч.
088 419 5881

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече